culinaire zaken .nl |
Pittige chili (Bruine bonenschotel met pepers en sambal) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 700 400 2 12 7 7 6 4 2 - - |
gram gram gram theelepel theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) boon (bruin,blik) tomaat (blik) sambal oelek chilipoeder peper (rood) puree (tomaten-) olie ui bonenkruid zout peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel ook de teentjes knoflook. | |||
Berei- ding |
Doe de olie en een diepe pan en verhit deze. Bak de uien glazig en pers de knoflook boven de pan fijn. Voeg nu het gehakt toe. Laat de tomaten uitlekken in een zeef. Pas wanneer het gehakt helemaal gaar is de tomaten toevoegen. laat nu de bonen uitlekken. Doe de bonen bij het gehaktmengsel en voeg de puree toe. Alle sambal moet worden toegevoegd. Om het gerecht echt lekker scherp te maken kunnen alle pepers worden toegevoegd. Als u de chili niet zo heet wil maken, moet u de pepers eerst even in lauw water laten weken. Dat neemt de scherpte weg. Roer de chilipoeder door het geheel. Maak het gerecht af met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4022 KiloJoules 958 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 39 gram 7 gram |