culinaire zaken .nl |
Croissant gevuld met spinazie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 125 6 6 2 1.50 1.50 1 1 - - - |
gram gram stuks plakje blik eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) champignon ei (kip) kaas (belegen) deeg (croissant-) boter (room-) meel (paneer-) knoflook ui peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Eieren in 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en pellen. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en grote halveren. In koekepan boter verhitten. Ui en champignons 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kom doen. In pan spinazie ontdooien en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Op aanrecht deegplakjes 2 aan 2 met lange zijden tegen elkaar leggen. Met koud water vastplakken. In zeef spinazie goed uitdrukken. Door uimengsel roeren: spinazie, zout, peper, paneermeel en nootmuskaat. Achtereenvolgens over deeglapjes verdelen: kaas, spinaziemengsel en ei. Dubbelklappen en randen met koud water vastplakken. Op bakblik in midden van oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2483 KiloJoules 591 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 28 gram 4 gram |