culinaire
zaken
.nl
Couscous met vis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
760
600
500
250
2
2
1
1
1
0.50
-
-
Milliliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
fond (vis-)
visfilet
couscous
wortel
olie (olijf-) ingrediënt info
appel
paprika (groen) ingrediënt info
koolrabi ingrediënt info
ui ingrediënt info
saffraan
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de couscous in een kom en roer er 1 deciliter water en de olijfolie door. Laat de couscous 30 minuten wellen. Schil de wortelen en koolrabi en snij ze in stukjes.
Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes. Doe de groenten in de onderste pan van een coussiere, een rijststomer of een grote pan. Voeg de visfond met zout en peper naar smaak en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook. Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep. Leg het deksel erop en laat de soep circa 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl de couscous gaar wordt in de hete stoom.
Snij de vis in repen. Schil de appels en snij deze in schijfjes. Schep de vis en appel door de soep en laat het geheel in nog circa 10 minuten gaar worden. Schep de couscous op een schaal. Kook het vocht van de vissoep nog wat in en schep de vis en groenten met de saus over de couscous.
Voedings-
waarde
Energie3879 KiloJoules
924 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
122 gram
53 gram
13 gram