culinaire
zaken
.nl
Chili con cajun
(Witte bonen met cajunvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
720
500
400
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
boon (wit,blik)
roerbakvlees (cajun)
tomaat (blik) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
chilipoeder
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de uien en snijd de paprika's in kleine blokjes.
Berei-
ding
Verhit de olie op een hoog vuur in een braad- of hapjespan en bak hierin het cajunvlees gedurende 5 minuten. Voeg de ui en paprika toe aan het vlees en bak ze 5 minuten mee. Laat de witte bonen en de gepelde tomaten uitlekken. Pers het teentje knoflook uit boven het vlees. Voeg de uitgelekte bonen en tomaten toe aan het vlees en warm het geheel 5 minuten goed door. Breng de chili op smaak met chilipoeder en eventueel wat peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie2058 KiloJoules
490 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
42 gram
11 gram