culinaire zaken .nl |
Chili con cajun (Witte bonen met cajunvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Chili | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
720 500 400 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel stuks teentje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
boon (wit,blik) roerbakvlees (cajun) tomaat (blik) olie ui knoflook paprika (groen) paprika (rood) chilipoeder zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de uien en snijd de paprika's in kleine blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie op een hoog vuur in een braad- of hapjespan en bak hierin het cajunvlees gedurende 5 minuten. Voeg de ui en paprika toe aan het vlees en bak ze 5 minuten mee. Laat de witte bonen en de gepelde tomaten uitlekken. Pers het teentje knoflook uit boven het vlees. Voeg de uitgelekte bonen en tomaten toe aan het vlees en warm het geheel 5 minuten goed door. Breng de chili op smaak met chilipoeder en eventueel wat peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2058 KiloJoules 490 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 42 gram 11 gram |