culinaire zaken .nl |
Champignon-preitaart | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Bewerkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.50 75 75 60 50 50 2 2 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel teentje eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
champignon bouillon (kruiden-) kaas (belegen) meel (paneer-) margarine (plantaardig) amandel kaas saus (chili-) maizena knoflook saus (soja-) prei courgette (groen) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De courgette schoon maken en in reepjes snijden. De prei schoon maken, wassen en ragfijn snijden en de knoflook pellen en fijn snipperen. De champignons met een vochtig doekje schoon vegen en in vieren snijden. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Alle groenten in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud overdoen en met 2 eetlepels water (afgedekt) 5-6 minuten op 100% voorkoken. Het kookvocht afschenken. De bouillon, de chilisaus en de sojasaus in een glazen litermaat (afgedekt) in 2-3 minuten aan de kook brengen. De maizena met enkele eetlepels water glad roeren en hiermee de bouillon binden. De saus op smaak brengen met zout en peper, iets laten afkoelen en door het groentemengsel scheppen. Voor de bodem de margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten. De kaas en het paneermeel erdoor roeren, het mengsel in een pievorm van 20 centimeter doorsnede overdoen en met de bolle kant van een lepel goed aandrukken zodat de gehele vorm is bedekt. Het groentenmengsel erover verdelen en de kaas erover strooien. De taart circa 5 minuten (onafgedekt) op 70% verwarmen. Met een salade serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1945 KiloJoules 463 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 17 gram 6 gram |