culinaire
zaken
.nl
Champignon-preitaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1.50
75
75
60
50
50
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
bouillon (kruiden-)
kaas (belegen)
meel (paneer-)
margarine (plantaardig)
amandel ingrediënt info
kaas
saus (chili-)
maizena
knoflook ingrediënt info
saus (soja-)
prei
courgette (groen)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De courgette schoon maken en in reepjes snijden. De prei schoon maken, wassen en ragfijn snijden en de knoflook pellen en fijn snipperen. De champignons met een vochtig doekje schoon vegen en in vieren snijden. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Alle groenten in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud overdoen en met 2 eetlepels water (afgedekt) 5-6 minuten op 100% voorkoken. Het kookvocht afschenken.
De bouillon, de chilisaus en de sojasaus in een glazen litermaat (afgedekt) in 2-3 minuten aan de kook brengen. De maizena met enkele eetlepels water glad roeren en hiermee de bouillon binden. De saus op smaak brengen met zout en peper, iets laten afkoelen en door het groentemengsel scheppen.
Voor de bodem de margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten. De kaas en het paneermeel erdoor roeren, het mengsel in een pievorm van 20 centimeter doorsnede overdoen en met de bolle kant van een lepel goed aandrukken zodat de gehele vorm is bedekt.
Het groentenmengsel erover verdelen en de kaas erover strooien. De taart circa 5 minuten (onafgedekt) op 70% verwarmen. Met een salade serveren.
Voedings-
waarde
Energie1945 KiloJoules
463 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
17 gram
6 gram