culinaire zaken .nl |
Calzone-pizza | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 50 50 25 0.50 0.50 0.50 |
gram gram gram gram stuks stuks theelepel |
kaas (belegen,Goudse) champignon salami ham (achter-) paprika (groen) paprika (rood) oregano | ||
Berei- ding |
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 2 pizza's van ongeveer 20 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus over de pizza's en strooi de oregano erover. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij het in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Strooi op de ene helft van de pizza's wat kaas en verdeel de salami, de paprika en de champignons erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de ham erop. Klap de onbelegde helften van de pizza's over de belegde helften, zodat er halve cirkels ontstaan. Knijp de deegranden met duim en wijsvinger goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Bak de calzone-pizza's in het midden van een voorverwarmde oven.( Hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1074 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 18 gram 3 gram |