culinaire
zaken
.nl
Bruine bonenschotel met gebakken uitjes en rookspek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.60
600
500
200
2
2
1
kilogram
gram
gram
gram
stuks
stuks
krop
boon (bruin,blik)
spek (rook-)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de uien in ringen. Open de blikken bruine bonen. Verwarm de bruine bonen in een pan met deksel. Zorg ervoor dat de bruine bonen niet aan de kook raken. Fruit de uiringen in een tweede pan. Bak vervolgens de spekreepjes uit in ongeveer 2 tot 4 minuten op hoog vuur. Meng de gefruite uiringen door de bruine bonen. Leg de uitgebakken spekreepjes op een bord op de bruine bonen. Serveer de bruine bonenschotel met bruin gebakken krielaardappeltjes en een ijsbergsalade met tomaat en ei.
Voedings-
waarde
Energie5604 KiloJoules
1334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
72 gram
7 gram