culinaire zaken .nl |
Bruine bonenschotel met gebakken uitjes en rookspek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.60 600 500 200 2 2 1 |
kilogram gram gram gram stuks stuks krop |
boon (bruin,blik) spek (rook-) aardappel (krieltjes) tomaat ui ei (kip) sla (ijsberg-) | ||
Berei- ding |
Snij de uien in ringen. Open de blikken bruine bonen. Verwarm de bruine bonen in een pan met deksel. Zorg ervoor dat de bruine bonen niet aan de kook raken. Fruit de uiringen in een tweede pan. Bak vervolgens de spekreepjes uit in ongeveer 2 tot 4 minuten op hoog vuur. Meng de gefruite uiringen door de bruine bonen. Leg de uitgebakken spekreepjes op een bord op de bruine bonen. Serveer de bruine bonenschotel met bruin gebakken krielaardappeltjes en een ijsbergsalade met tomaat en ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5604 KiloJoules 1334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 79 gram 72 gram 7 gram |