culinaire zaken .nl |
Broccoli met groentesmoor (vervang de helft van de broccoli eens door bloemkool) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Oven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 4 4 3 1 1 |
gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel zakje |
broccoli ham (achter-) ei (kip) room (slag-) tomaat boter (room-) groentesmoor | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225. Verdeel de broccoli/bloemkool in roosjes en was ze. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in reepjes. Vet de ovenschotel in met boter. Doe de helft van de broccoli in een schotel en leg de tomaatplakjes en de hamreepjes erop. Verdeel de rest van de broccoli erover.. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over de broccoli. | |||
Berei- ding |
Smoor in een pan de broccoli gaar met de groentesmoor volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de schotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1187 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 22 gram 4 gram |