culinaire zaken .nl |
Botterkost (Bruine bonen met gehakt, paprika's en uien) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 200 200 5 3 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram centiliter eetlepel stuks stuks pak stuks naar smaak naar smaak |
boon (bruin,blik) gehakt (runder-) ananas (blik) pinda (ongezouten) melk olie (olijf-) ui paprika (rood) saus (kerrie-) paprika (groen) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de kerriesaus aan met het ananassap. Leng het eventueel aan met de melk. Fruit de uien in de olie en bak daar vervolgens het gehakt bij gaar. Maak de paprika's schoon en verwijder het hart. Snij de paprika's vervolgens in repen. Voeg deze samen met de uitgelekte bruine bonen, pinda's en de ananas toe aan het gehaktmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3091 KiloJoules 736 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 33 gram 8 gram |