culinaire zaken .nl |
Boeuf stroganoff met wodka (Stoofgerecht, graaf Alexander Stroganoff (1795-1891)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Rusland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 50 3 2 1 1 1 |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel |
runderbaklap creme fraiche boter (room-) Wodka bloem puree (tomaten-) ui peterselie | ||
Berei- ding |
Bloem, zout en peper mengen, vlees door dit mengsel halen. Boter verhitten. Ui (in halve ringen) lichtbruin fruiten. Vlees (in reepjes van 2x4 centimeter) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Wodka erover gieten en de alkohol even laten verdampen. Vlees uit de pan scheppen. Tomatenpuree en creme fraiche in de pan doen. Al roerende laten inkoken tot een lichtgebonden saus. Zout en peper toevoegen. Vlees en uien in saus verwarmen (vlees moet rose blijven van binnen). Bestrooien met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2455 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 32 gram 1 gram |