culinaire zaken .nl |
Babi Pangang | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 3 20 3 3 2 2 1 - - - |
gram deciliter centiliter gram theelepel theelepel theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spek (mager) ketjap (manis) olie suiker (rood) sap (citroen-) kruidenmix (vijf-) koriander (poeder) knoflook komijn nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
Maak een mengsel van de peper, zout, nootmuskaat, korianderpoeder, komijnpoeder, en de 5 kruiden melange en wrijf hiermee de geblancheerde magere spek in. Maak apart een marinade van de overige ingredienten. Marineer hierin het magere spek voor circa 12 uur. Braad nu het spek in de oven krokant en gaar met de vetkant van het vlees naar boven. Serveer hierbij de Gember Chilisaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3028 KiloJoules 721 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 37 gram 1 gram |