culinaire
zaken
.nl
Geroosterde aubergines en paprika's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
1.50
-
-
3
2
stuks
stuks
deciliter
naar smaak
naar smaak
eetlepel
teentje
aubergine ingrediënt info
paprika ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
Berei-
ding
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 240 graden Celcius.

Prik de aubergines regelmatig met een vork in. Rooster de aubergines en de paprika's op het rooster in circa 30 minuten onder regelmatig keren tot het vel zwart is geblakerd.

Verwijder van de aubergines het vel en van de paprika's het vel, de stelen en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen en leg die op een schaal.

Klop een sausje van de olie, zout, peper, peterselie en knoflook en schenk dat over de groente.
Voedings-
waarde
Energie4352 KiloJoules
1036 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
138 gram
38 gram
61 gram