culinaire zaken .nl |
Geroosterde aubergines en paprika's | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Barbecue Groente | Oven Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 1.50 - - 3 2 |
stuks stuks deciliter naar smaak naar smaak eetlepel teentje |
aubergine paprika olie (olijf-) peper zout peterselie (vers) knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. | |||
Berei- ding |
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 240 graden Celcius. Prik de aubergines regelmatig met een vork in. Rooster de aubergines en de paprika's op het rooster in circa 30 minuten onder regelmatig keren tot het vel zwart is geblakerd. Verwijder van de aubergines het vel en van de paprika's het vel, de stelen en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen en leg die op een schaal. Klop een sausje van de olie, zout, peper, peterselie en knoflook en schenk dat over de groente. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4352 KiloJoules 1036 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 138 gram 38 gram 61 gram |