culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - groentespies tandoori | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Barbecue | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 0.50 2 1 2 1.50 |
stuks bakje bakje stuks eetlepel stuks eetlepel deciliter |
courgette (groen) champignon tomaat (kers-) aubergine olie (olijf-) ui kruiden (tandoori-) yoghurt | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de ui. Snij de aubergine in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Rijg de groenten aan spiesjes. Vermeng de olijfolie met de ui, de tandoorikruiden en de yoghurt en bestrijk de groentespiesjes ermee. Laat de smaken circa 3 uur intrekken. | |||
Berei- ding |
Laat ze op het rooster in circa 5 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 217 KiloJoules 52 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 2 gram 2 gram |