| culinaire zaken .nl |
Gebakken aubergines | |||
| Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | Groente | Makkelijk | Vegetarisch | |
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 4 3 2 1 1 - - |
eetlepel takje eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
olie ![]() peterselie (bosje) ![]() bloem ![]() aubergine ![]() basilicum (gedroogd) ![]() zout peper ![]() | ||
| Voor- berei- ding |
Was de aubergines en snijd hem in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken. Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem. | |||
| Berei- ding |
Verhit de olie in een grote koekepan. Bak de plakken aubergine in circa 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig. Knip de peterselie erboven fijn. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1167 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 4 gram 6 gram |