culinaire zaken .nl |
Groentekerrie | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 6 3 2 2 2 2 0.75 0.50 0.50 0.50 - |
gram stuks stuks stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) tomaat aardappel ui gember (bak-) boter (geklaard) garam masala kurkuma (poeder) chilipoeder kool (bloem-) mosterdzaad zout | ||
Berei- ding |
Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in koud water. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de uien in grove plakken. Breek de boontjes in stukjes van 5 centimeter. Rasp de gember. Verhit de ghee en fruit er de uien en knoflook 2 minuten in. Voeg er de aardappels aan toe en laat iets kleuren. Doe er de bloemkool en boontjes met wat zout bij en bak kort mee. Pel en snij de tomaat in plakken en doe met de koenjit, het chilipoeder en het mosterdzaad bij de inhoud van de pan. Dek de pan af en laat stoven tot de groenten gaar, maar nog stevig zijn. Strooi er de garam masala over en laat zonder deksel stoven tot het vocht verdampt is. Roer af en toe voorzichtig om. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 623 KiloJoules 148 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 5 gram 8 gram |