culinaire
zaken
.nl
Groentekerrie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
6
3
2
2
2
2
0.75
0.50
0.50
0.50
-
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
tomaat ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
boter (geklaard)
garam masala
kurkuma (poeder)
chilipoeder
kool (bloem-)ingrediënt info
mosterdzaad
zout
Berei-
ding
Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in koud water. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de uien in grove plakken. Breek de boontjes in stukjes van 5 centimeter. Rasp de gember. Verhit de ghee en fruit er de uien en knoflook 2 minuten in. Voeg er de aardappels aan toe en laat iets kleuren. Doe er de bloemkool en boontjes met wat zout bij en bak kort mee. Pel en snij de tomaat in plakken en doe met de koenjit, het chilipoeder en het mosterdzaad bij de inhoud van de pan. Dek de pan af en laat stoven tot de groenten gaar, maar nog stevig zijn. Strooi er de garam masala over en laat zonder deksel stoven tot het vocht verdampt is. Roer af en toe voorzichtig om.
Voedings-
waarde
Energie623 KiloJoules
148 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
5 gram
8 gram