culinaire zaken .nl |
Gado-Gado II (Groenteschotel met pindasaus) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 125 100 3 2 2 1 1 0.50 - |
gram gram gram eetlepel stuks theelepel theelepel teentje stuks naar smaak |
boon (sperzie-,vers) tauge kool (wit) pindakaas ei (kip) sambal oelek trassi knoflook kool (bloem-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij de kool fijn. Hak de knoflook fijn. | |||
Berei- ding |
Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout halfgaar behalve de tauge, die overgiet men met kokend water. Laat alles uitlekken en doe de groenten op een grote platte schaal. Fruit in wat olie de knoflook, trassi en sambal. Voeg dan de pindakaas toe. Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig wat water bij. Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten. Garneer het met partjes ei. Gefruite uitjes en schijfjes komkommer zijn een welkome aanvulling. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 884 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 12 gram 5 gram |