culinaire
zaken
.nl
Gado-Gado II
(Groenteschotel met pindasaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
125
100
3
2
2
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
teentje
stuks
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
kool (wit)
pindakaas
ei (kip)ingrediënt info
sambal oelek
trassi
knoflook ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snij de kool fijn. Hak de knoflook fijn.
Berei-
ding
Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout halfgaar behalve de tauge, die overgiet men met kokend water. Laat alles uitlekken en doe de groenten op een grote platte schaal. Fruit in wat olie de knoflook, trassi en sambal. Voeg dan de pindakaas toe. Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig wat water bij. Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten. Garneer het met partjes ei. Gefruite uitjes en schijfjes komkommer zijn een welkome aanvulling.
Voedings-
waarde
Energie884 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
12 gram
5 gram