culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng boontjes met paprika (Scherp gekruide spercieboontjes) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram theelepel stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) sambal oelek ui olie (zonnebloem-) sap (citroen-) laos (poeder) suiker santen paprika (rood) knoflook (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Snij de paprika in blokjes. Maak de spercieboontje schoon en snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui hierin. Voeg de sambal, laos en knoflookpoeder toe. Voeg 2.5 deciliter heet water toe plus de boontjes en de paprika. Voeg na 5 minuten het citroensap, de santen, suiker en zout toe en laat het vocht op een hoog vuur tot 1/4 verdampen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 353 KiloJoules 84 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 1 gram |