culinaire
zaken
.nl
Rode kool met appeltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
15
6
2
2
2
1
1
1
1
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
kool (rood)
boter (room-)
kruidnagel ingrediënt info
azijn ingrediënt info
bes (jenever-)ingrediënt info
appel (zachtzuur)
kaneel (poeder)
stroop (keuken-)
laurier (blad)
suiker
zout
Berei-
ding
Gesneden rode kool in pan doen. Toevoegen: 1.5 deciliter water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadjes, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn. Alles door elkaar scheppen. Aan de kook brengen. Met deksel op de pan kool circa 1 uur heel zachtjes koken. Af en toe omscheppen. Intussen appels schillen en klokhuizen verwijderen. Appels in dunne plakken snijden en plakken halveren. Appelstukjes door rode kool scheppen. Met deksel schuin op de pan in nog circa 30 minuten zachtjes gaarkoken en het teveel aan vocht laten verdampen. Af en toe omscheppen.

Boter door de kool scheppen en circa 5 minuten zachtjes laten stoven. Kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen verwijderen. Rode kool op smaak brengen met zout, suiker en eventueel een scheutje azijn. Serveren met runderlapjes en gekookte aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie500 KiloJoules
119 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
3 gram
5 gram