culinaire zaken .nl |
Gegratineerde schorseneren | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Groente | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 5 30 20 2 - - |
gram gram centiliter gram gram eetlepel naar smaak naar smaak |
schorseneren kaas (gruyere) room (slag-) meel (paneer-) boter (room-) azijn zout peper | ||
Berei- ding |
Was de schorseneren en laat ze 1 uur in koud water staan. Schil de schorseneren en kook ze 1 uur in water met zout en azijn tot ze gaar zijn. Verdeel ze in stukken, doe ze in een beboterde ovenschaal en giet de room eroverheen. Bestrooi ze met zout en peper, verdeel de geraspte kaas eroverheen, en bestrooi met paneermeel. Bak de schorseneren 20-30 minuten op 220 graden Celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1319 KiloJoules 314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 13 gram 4 gram |