culinaire zaken .nl |
Bloemkoolsouffle (Peynirli Karnabahar Suflesi) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Ovenschotel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 40 25 1 - - |
deciliter gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
melk kaas (oud,Goudse) boter (room-) bloem kool (bloem-) zout peper | ||
Berei- ding |
Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool en leg de groente in koud water met wat zout. Was de bloemkool vervolgens zorgvuldig. Kook de bloemkool 6 minuten in kokend water zonder deksel en daarna nog 12 minuten met deksel. Giet de bloemkool af en spoel hem met koud water af. Verdeel hem in roosjes. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de bloemkoolroosjes in een beboterde ovenvaste schaal. Roer de bloem, de melk en de boter door elkaar en schep er de kaas en wat zout en peper door. Verdeel het bloemmengsel over de bloemkool. Laat de rest van de boter bruin worden en giet de hete boter over de bloemkool. Bak de bloemkoolsouffle 15-20 minuten in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1379 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 15 gram 7 gram |