culinaire zaken .nl |
Asperges (wit en groen) met garnalen uit de wok | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 8 100 10 2 1 1 1 1 |
gram stuks gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel |
asperge (wit) garnaal (Chinees(gamba)) asperge (groen) amandel (schaafsel) olie (sesam-) olie sherry (droog) ui (bos-) saus (soja-) | ||
Voor- berei- ding |
De onderkanten van de asperges snijden. De witte asperges schillen en deze schuin in stukken van 4 cm snijden. De lente-uitjes schoonmaken en eveneens in stukken snijden. | |||
Berei- ding |
De olie in een wok verhitten en de witte asperges en de lente-uitjes hierin 1 minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en even omscheppen. Sojasaus, sake (of: droge sherry) en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een laag vuur beetgaar laten worden. Het vocht zal dan geheel verdampt zijn. De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout. Roer er de geschaafde amandelen door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 771 KiloJoules 184 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 26 gram 4 gram |