culinaire
zaken
.nl
Asperges (wit en groen) met garnalen uit de wok
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
8
100
10
2
1
1
1
1
gram
stuks
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
asperge (wit) ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
asperge (groen) ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
olie ingrediënt info
sherry (droog)
ui (bos-)ingrediënt info
saus (soja-)
Voor-
berei-
ding
De onderkanten van de asperges snijden. De witte asperges schillen en deze schuin in stukken van 4 cm snijden. De lente-uitjes schoonmaken en eveneens in stukken snijden.
Berei-
ding
De olie in een wok verhitten en de witte asperges en de lente-uitjes hierin 1 minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en even omscheppen. Sojasaus, sake (of: droge sherry) en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een laag vuur beetgaar laten worden. Het vocht zal dan geheel verdampt zijn. De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout. Roer er de geschaafde amandelen door.
Voedings-
waarde
Energie771 KiloJoules
184 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
26 gram
4 gram