culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Pasta
(Zelf maken van verse pasta)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
0.50
200
2
2
theelepel
gram
stuks
theelepel
zout
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
olie ingrediënt info
Berei-
ding
Zeef de bloem met het zout in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren en de olie in het kuiltje en meng alle ingredienten met de vingertoppen van een hand vanuit het midden door elkaar tot je een samenhangende massa krijgt. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe als het deeg te droog wordt.

Kneeg het deeg ongeveer 10 minuten tot het elastisch en soepel aanvoelt. Rol het deeg tot een bal, verpak het in plastic folie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit. Snij het met een deegradertje in linten van 0.5-1 centimeter breed (voor tagliatelle) of in plakken van 8x10 centimeter (voor lasagne en cannelloni).

Pasta kleuren: in plaats van water: (groen) 1 eetlepel spinaziepuree, (rood) 1 eetlepel rodebietjespuree, (oranne) 1 eetlepel tomatenpuree, of (geel) 1 theelepel safraanpoeder samen met de bloem zeven.
Voedings-
waarde
Energie873 KiloJoules
208 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
9 gram
0 gram