culinaire zaken .nl |
Peterselie kaas 'eieren' met pesto | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 12 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk | Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 75 1 3 1 - - |
gram gram theelepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kaas (room-) kaas (geite-,Holland) saus (worcestershire-) peterselie (vers) pesto peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de peterselie fijn. | |||
Berei- ding |
Roer roomkaas, geitekaas, peper, zout en worcestershiresauce door elkaar en laat dit circa 1 uur opstijven. Vorm er 6 'eieren' van, rol die door 3 eetlepels gehakte peterselie en laat weer opstijven. Schep voor het serveren op de gehalveerde 'eieren' een lepeltje pesto. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 176 KiloJoules 42 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 2 gram 0 gram |