culinaire zaken .nl |
Wafeltjes met hammousse | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Feestelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 4 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram eetlepel zakje eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel ham (achter-) creme fraiche kruidenmix (Cajun) olie (olijf-) mosterd paprika (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Wafeltjes aardappelen schillen (wassen en goed droog deppen). In heel dunne plakjes schaven. Schoteltje invetten met olie. 3 of 4 aardappelplakjes in cirkel erop leggen tot dicht rondje. Licht bestrooien met cajunkruiden. In magnetron (niet afgedekt circa 2min, 700 watt) goudbruin bakken. Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Op zelfde manier rest verwerken, telkens schoteltje invetten. Hammousse in keukenmachine ham pureren. Toevoegen: creme fraiche, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Meepureren. Afwerken Mousse in spuitzak scheppen. Op de helft van de wafeltjes mousse spuiten. Bedekken met ander wafeltje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1002 KiloJoules 239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 8 gram 4 gram |