culinaire zaken .nl |
Taartje van aardappel en kaviaar | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 50 1 1 - - 300 |
deciliter gram eetlepel scheutje naar smaak naar smaak gram |
creme fraiche kaviaar boter (room-) melk zout peper aardappel (Roseval) | ||
Berei- ding |
De aardappels schillen. Een aardappel in dunne plakjes snijden, in een eetlepel hete boter gaar bakken en deze over 6 ringen verdelen. De rest van de aardappels gaar koken met wat zout, door de pureeknijper drukken en met melk en ruim boter mengen. De puree op smaak brengen met peper en zout. De puree in de ringen spuiten. De creme fraiche lobbig kloppen en op de aardappelpuree scheppen. De bovenkant glad strijken en de kaviaar over de taartjes verdelen. De ringen verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 817 KiloJoules 195 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 4 gram 2 gram |