culinaire
zaken
.nl
Taartje van aardappel en kaviaar
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
50
1
1
-
-
300
deciliter
gram
eetlepel
scheutje
naar smaak
naar smaak
gram
creme fraiche ingrediënt info
kaviaar
boter (room-)
melk ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
aardappel (Roseval) ingrediënt info
Berei-
ding
De aardappels schillen. Een aardappel in dunne plakjes snijden, in een eetlepel hete boter gaar bakken en deze over 6 ringen verdelen. De rest van de aardappels gaar koken met wat zout, door de pureeknijper drukken en met melk en ruim boter mengen. De puree op smaak brengen met peper en zout. De puree in de ringen spuiten.
De creme fraiche lobbig kloppen en op de aardappelpuree scheppen. De bovenkant glad strijken en de kaviaar over de taartjes verdelen. De ringen verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie817 KiloJoules
195 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
4 gram
2 gram