culinaire
zaken
.nl
Ragout (kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
200
150
60
40
2
1
1
0.25
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
bosje
naar smaak
bouillon (kippen-)
kipfilet (fumee)
doperwt (blik)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
eidooier
ui ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De boter smelten, de gesnipperde ui hierin fruiten. De champignons in plakjes snijden en meefruiten. De bloem erover strooien. Al roerend, beetje voor beetje de bouillon toevoegen en steeds aan de kook brengen. De saus 5 minuten zachtjes door laten koken, met een vlamverdeler onder de pan. Het vlees kleinsnijden en toevoegen. De eierdooier met wat saus losroeren en bij de ragout roeren. Op smaak brengen met peper, citroensap en veel versgeknipte peterselie. De uitgelekte doperwtjes toevoegen en alles goed doorwarmen. Lekker als vulsel voor pasteitjes, met stokbrood of geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1119 KiloJoules
266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
17 gram
2 gram