culinaire zaken .nl |
Ragout (kip) | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 200 150 60 40 2 1 1 0.25 - |
deciliter gram gram gram gram gram theelepel stuks stuks bosje naar smaak |
bouillon (kippen-) kipfilet (fumee) doperwt (blik) champignon boter (room-) bloem sap (citroen-) eidooier ui peterselie (bosje) peper (wit) | ||
Berei- ding |
De boter smelten, de gesnipperde ui hierin fruiten. De champignons in plakjes snijden en meefruiten. De bloem erover strooien. Al roerend, beetje voor beetje de bouillon toevoegen en steeds aan de kook brengen. De saus 5 minuten zachtjes door laten koken, met een vlamverdeler onder de pan. Het vlees kleinsnijden en toevoegen. De eierdooier met wat saus losroeren en bij de ragout roeren. Op smaak brengen met peper, citroensap en veel versgeknipte peterselie. De uitgelekte doperwtjes toevoegen en alles goed doorwarmen. Lekker als vulsel voor pasteitjes, met stokbrood of geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1119 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 17 gram 2 gram |