culinaire zaken .nl |
Kiphapjes | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 75 10 4 1 1 - - |
gram deciliter gram eetlepel theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet bier bloem olie gember (poeder) olie ei (kip) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
De kipfilets in mooie, gelijke blokjes snijden en ze met wat zout, peper en gemberpoeder bestrooien. Koel wegzetten. Een bakdeegje maken van bloem, wat zout, de eierdooier, olie en bier. Als het deeg glad is, niet meer verder kloppen. Het deeg een uur koel wegzetten. Het eiwit stijf kloppen en door het deeg spatelen. Ondertussen de olie verwarmen tot 190. De blokjes gekruide kip door het deeg halen, af laten druipen en steeds een paar tegelijk in de olie goudbruin en gaar bakken in 4-5 minuten Op keukenpapier uit laten lekken en in lk blokje een prikkertje steken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 996 KiloJoules 237 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 17 gram 0 gram |