culinaire zaken .nl |
Driekazenterrine | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 100 7.50 50 10 3 2 1 |
gram gram gram centiliter gram stuks blaadje eetlepel stengel |
kaas (belegen,Goudse) kaas (roquefort) kaas (roombrie) wijn (wit,zoet) boter (room-) dadel (gedroogd) gelatine olie (noten-) selderij (bleek-) | ||
Berei- ding |
Week de gelatine in wat koud water. Meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine. Snij de selderijstengel zeer fijn. Verwarm de witte wijn en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Roer de afgekoelde wijn en de selderij door de kaas. Bedek de wanden ven een terrinevorm met plakjes Hollandse kaas, vul de vorm half met het kaasmengsel, strooi er de ontpitte dadels over en giet er de rest van het kaasmengsel over. Laat een paar uur opstijven in de koelkast, snij in plakjes en schik die op blaadjes sla die eerst met notenolie zijn besprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6099 KiloJoules 1452 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 105 gram 50 gram 17 gram |