culinaire
zaken
.nl
Driekazenterrine
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
100
7.50
50
10
3
2
1
gram
gram
gram
centiliter
gram
stuks
blaadje
eetlepel
stengel
kaas (belegen,Goudse)
kaas (roquefort)ingrediënt info
kaas (roombrie)
wijn (wit,zoet)
boter (room-)
dadel (gedroogd)
gelatine
olie (noten-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
Berei-
ding
Week de gelatine in wat koud water. Meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine. Snij de selderijstengel zeer fijn. Verwarm de witte wijn en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Roer de afgekoelde wijn en de selderij door de kaas.
Bedek de wanden ven een terrinevorm met plakjes Hollandse kaas, vul de vorm half met het kaasmengsel, strooi er de ontpitte dadels over en giet er de rest van het kaasmengsel over.
Laat een paar uur opstijven in de koelkast, snij in plakjes en schik die op blaadjes sla die eerst met notenolie zijn besprenkeld.
Voedings-
waarde
Energie6099 KiloJoules
1452 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
105 gram
50 gram
17 gram