culinaire zaken .nl |
Waterkerssalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 4 1 1 0.50 - - |
deciliter stuks eetlepel eetlepel theelepel zakje naar smaak naar smaak |
sap (sinaasappel-) sinaasappel olie azijn mosterd waterkers zout peper | ||
Berei- ding |
Was de waterkers en snijd het harige steeltje van het groen. Snijd met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappels. Snijd de vruchten in plakken en verwijder de pitten. Schep de waterkers en sinaasappelplakken door elkaar en giet er een vinaigrettesaus van olie, azijn, een klein beetje sinaasappelsap, mosterd en zout en peper over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 834 KiloJoules 199 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 2 gram 4 gram |