culinaire zaken .nl |
Zomerse kipsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 3 2 4 4 1 1 1 |
gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks teentje blik krop eetlepel |
kipfilet ketjap (manis) sap (citroen-) olie ui (bos-) knoflook waterkastanjes sla (eikeblad-) peterselie | ||
Voor- berei- ding |
Hak de knoflook fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snijd ze in dunne repen. Maak een marinade van de ketjap, het citroensap en de olie. Voeg de bosui en de knoflook toe. Leg de kip in de marinade, schep goed om en zet de kom, afgedekt, een nacht in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Snij de waterkastanjes in dikke plakjes. Was de slabladeren en slinger ze droog. Scheur de slabladeren in kleinere stukken en leg deze op een platte serveerschaal. Neem de kip uit de marinade. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan of wok of op de hotplate van de barbecue en bak hierin de helft van de kipreepjes in ongeveer 4 minuten bruin. Neem ze uit de pan, maar houd ze warm terwijl u de overige helft bakt. Voeg nog 1 eetlepel olie toe, zodat de kip niet aan de pan blijft plakken of verbrandt. Voeg de rest van de kip er weer bij, samen met de plakjes waterkastanje en laat het gerecht in 3 minuten gaar stoven. Serveer de kip, warm of koud, op het bedje van slabladeren en garneer met wat peterselie en het groen van de bosuitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 774 KiloJoules 184 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 32 gram 1 gram |