culinaire
zaken
.nl
Zomerse kipsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
3
2
4
4
1
1
1
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
blik
krop
eetlepel
kipfilet
ketjap (manis)
sap (citroen-)
olie ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
waterkastanjes
sla (eikeblad-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de knoflook fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Dep de kipfilets
droog met keukenpapier en snijd ze in dunne repen.
Maak een marinade van de ketjap, het citroensap en de olie.

Voeg de bosui en de knoflook toe. Leg de kip in de marinade, schep goed om en zet de kom, afgedekt, een nacht in de koelkast.
Berei-
ding
Snij de waterkastanjes in dikke plakjes. Was de slabladeren en
slinger ze droog. Scheur de slabladeren in kleinere stukken en leg deze op een platte serveerschaal.

Neem de kip uit de marinade. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan of wok of op de hotplate van de barbecue en bak hierin de helft van de kipreepjes in ongeveer 4 minuten bruin.

Neem ze uit de pan, maar houd ze warm terwijl u de overige helft bakt. Voeg nog 1 eetlepel olie toe, zodat de kip niet aan de pan blijft plakken of verbrandt.

Voeg de rest van de kip er weer bij, samen met de plakjes waterkastanje en laat het gerecht in 3 minuten gaar stoven.

Serveer de kip, warm of koud, op het bedje van slabladeren en garneer met wat peterselie en het groen van de bosuitjes.
Voedings-
waarde
Energie774 KiloJoules
184 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
32 gram
1 gram