culinaire zaken .nl |
Spaanse salade van nieuwe krieltjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | Aardappelgerecht | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 3 1 - - 3 1 12 |
gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak stuks stuks stuks |
aardappel (krieltjes) olie (olijf-) azijn (wijn-) zout peper (wit) ui (bos-) peper (spaans,rood) olijf (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de bosuitjes fijn. Verwijder het zaad van het pepertje en hak deze zeer fijn. Kook de krieltjes op een laag vuur in ongeveer 12 minuten beetgaar. | |||
Berei- ding |
Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, zout en gemalen witte peper. Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe schaal. Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en voeg de bosui en het pepertje toe. Schep voorzichtig om en garneer met de zwarte olijven en het gesnipperde groen van de bosuitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 776 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 2 gram 3 gram |