culinaire zaken .nl |
Shii-take van de barbecue | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Barbecue | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 4 2 3 1 1 1 - - |
stuks eetlepel eetlepel teentje takje takje eetlepel naar smaak naar smaak |
paddestoel (shii-take) olie (olijf-) sap (citroen-) knoflook dragon (vers) kervel (vers) wijn (wit) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Maak de shii-take voorzichtig schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf. Maak een marinade door de olie met het citroensap, de knoflook, de dragon en kervel te vermengen met zout en peper. Leg de shii-take 2 uur in deze marinade. | |||
Berei- ding |
Dep ze droog en grilleer ze op een ingevet stuk aluminiumfolie 4 minuten op de barbecue of onder de grill. Lekker als voorgerecht met warm stokbrood en boter of als warme groente bij bijvoorbeeld entrecote. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 486 KiloJoules 116 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 0 gram |