culinaire
zaken
.nl
Shii-take van de barbecue
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
4
2
3
1
1
1
-
-
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
takje
takje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
dragon (vers)
kervel (vers)
wijn (wit)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Maak de shii-take voorzichtig schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf.

Maak een marinade door de olie met het citroensap, de knoflook, de dragon en kervel te vermengen met zout en peper.

Leg de shii-take 2 uur in deze marinade.
Berei-
ding
Dep ze droog en grilleer ze op een ingevet stuk aluminiumfolie 4 minuten op de barbecue of onder de grill.

Lekker als voorgerecht met warm stokbrood en boter of als warme groente bij bijvoorbeeld entrecote.
Voedings-
waarde
Energie486 KiloJoules
116 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
0 gram
0 gram