culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - Aubergine-tomaatspies
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
0.25
100
4
2
1
-
-
stuks
stuks
blik
gram
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aubergine ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
boon (sperzie-,blik)
oesterzwam ingrediënt info
kaas (gruyere)
knoflook ingrediënt info
pesto ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de aubergine overlangs in lange dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten uitlekken. Wrijf de plakjes droog en besmeer ze met knoflookpuree en pestosaus.

Borstel de oesterzwammen schoon, leg die op de aubergine en bestrooi ze met geraspte gruyerekaas en wat peper.

Leg daarop een halve tomaat en een paar sperziebonen (uit blik). Rol de aubergine-plakjes op en steek ze met een grilleerpen vast.
Berei-
ding
Bestrijk de spiesjes met olijfolie en rooster ze rondom in 10 minuten
gaar.
Voedings-
waarde
Energie809 KiloJoules
193 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
12 gram
4 gram