culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - Aubergine-tomaatspies | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Groente | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 0.25 100 4 2 1 - - |
stuks stuks blik gram eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
aubergine tomaat boon (sperzie-,blik) oesterzwam kaas (gruyere) knoflook pesto zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snij de aubergine overlangs in lange dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten uitlekken. Wrijf de plakjes droog en besmeer ze met knoflookpuree en pestosaus. Borstel de oesterzwammen schoon, leg die op de aubergine en bestrooi ze met geraspte gruyerekaas en wat peper. Leg daarop een halve tomaat en een paar sperziebonen (uit blik). Rol de aubergine-plakjes op en steek ze met een grilleerpen vast. | |||
Berei- ding |
Bestrijk de spiesjes met olijfolie en rooster ze rondom in 10 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 809 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 12 gram 4 gram |