culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - aardappelspiesjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
1
3
1
-
-
gram
deciliter
teentje
takje
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
zout (zee-)
Berei-
ding
Kook de krieltjes in water met zout in circa 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.

Verwarm de olijfolie circa 15 minuten zachtjes met de tijm en de knoflook. Laat dit afkoelen en bewaar het op kamertemperatuur.

Steek de krieltjes op dubbele spiesjes en rooster ze in circa 10 minuten goudbruin. Keer ze halverwege.

Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de geurige olie en bestrooi ze voor het serveren met zeezout.
Voedings-
waarde
Energie715 KiloJoules
170 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
2 gram
3 gram