culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - aardappelspiesjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | Aardappelgerecht | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 1 3 1 - - |
gram deciliter teentje takje naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) olie (olijf-) knoflook tijm zout zout (zee-) | ||
Berei- ding |
Kook de krieltjes in water met zout in circa 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Verwarm de olijfolie circa 15 minuten zachtjes met de tijm en de knoflook. Laat dit afkoelen en bewaar het op kamertemperatuur. Steek de krieltjes op dubbele spiesjes en rooster ze in circa 10 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de geurige olie en bestrooi ze voor het serveren met zeezout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 715 KiloJoules 170 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 2 gram 3 gram |