culinaire zaken .nl |
Kruidenboter voor gegrilld vlees | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 1 2 0.50 0.50 - - |
gram teentje eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
boter (room-) knoflook peterselie (vers) bieslook tijm sap (citroen-) zout peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de bieslook fijn. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook. | |||
Berei- ding |
Meng de roomboter met de overige ingredienten. Draai de boter tot een rol in folie en bewaar deze in de koelkast. Snij de boterrol voor het serveren in dunne plakjes en leg de boter direkt op het geroosterde vlees of kip. De boter smelt en geeft zijn smaak af. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 822 KiloJoules 196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 0 gram |