culinaire zaken .nl |
Tomaten op z'n Delhi | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 4 1.50 1 1 1 0.07 - |
gram eetlepel theelepel stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
tomaat olie komijn ui peper (rood,gedroogd) zout peper (zwart) asafoetida | ||
Voor- berei- ding |
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap. Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover. pel de ui en hak hem niet te fijn | |||
Berei- ding |
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de asafetida erin en twee seconden later komijnezaad. Zodra de zaadjes sissen en een slag donkerder kleuren kan de lombok er in. Een keer omroeren, de peper zal snel zwellen en donker worden. Nu gaat de ui in de pan, en wordt het vuur tot middellaag gedraaid. De ui sauteren tot hij doorzichtig wordt, niet bruin laten worden. Nu de tomaatjes , zou ten peper in de pan , en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft). Breng dit even aan de kook, draai dan het vuur terug naar laag. 7 à 10 Minuten laten stoven, of totdat de tomaatjes net gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 685 KiloJoules 163 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 3 gram 3 gram |