culinaire
zaken
.nl
Tomaten op z'n Delhi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
4
1.50
1
1
1
0.07
-
gram
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
komijn
ui ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
asafoetida
Voor-
berei-
ding
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap.

Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover.

pel de ui en hak hem niet te fijn

Berei-
ding
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de asafetida erin en twee seconden later komijnezaad. Zodra de zaadjes sissen en een slag donkerder kleuren kan de lombok er in. Een keer omroeren, de peper zal snel zwellen en donker worden.
Nu gaat de ui in de pan, en wordt het vuur tot middellaag gedraaid. De ui sauteren tot hij doorzichtig wordt, niet bruin laten worden.

Nu de tomaatjes , zou ten peper in de pan , en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft).
Breng dit even aan de kook, draai dan het vuur terug naar laag.
7 10 Minuten laten stoven, of totdat de tomaatjes net gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie685 KiloJoules
163 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
3 gram
3 gram