culinaire zaken .nl |
Aardappels met mosterdzaad en uien (Urala Klangu (Tamil Nadu)) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 2.75 25 4 3 2 2 1 1 1 0.50 0.34 - |
gram deciliter blaadje eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
aardappel (vastkokend) water kerrie (blad) olie peper (rood,gedroogd) urad dal ui mosterdzaad tomaat zout kurkuma (poeder) peper (cayenne-) asafoetida | ||
Voor- berei- ding |
schil de uien, snij ze in vieren en in fijne schijven; Bbeek de chilipepers in tweeën; schil de aardappels en snij ze in dobbelstenen van 1 cm.; hak de tomaat groepeer de kruiden: - mosterd, urad dal en chillies - zout, kurkuma, cayennepeper | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in de wok boven middelhoog vuur. Wanneer hij heet is: mosterd, urad dal en chillies toevoegen. Roer tot de mosterdzaadjes opspringen en de urad dal rood wordt (kwestie van seconden!!). De kerriebladeren (indien verkrijgbaar) toevoegen en een/twee keer roeren. De uien toevoegen. Roerbakken tot de uien net aan de randen beginnen te bruinen. Zout, kurkuma en cayennepeper toevegen. 5 seconden roeren. Aardappels toevoegen en een minuut roerbakken. Tomaat en asafetida toevoegen, en weer een minuut roerbakken. Voeg ongeveer 275 milliliter water toe, en breng dit aan de kook. Dek de wok af, draai het vuur terug naar middelmatig en laat het nogal hevig koken: ± 10 minuten of totdat de aardappels beetgaar zijn en het water is opgenomen. Eventueel vuur bijstellen. Haal het deksel van de wok. Roerbak de aardappels op middellaag vuur voor 4-5 minuten, om een rijke rood-gele kleur te krijgen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 692 KiloJoules 165 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 4 gram 3 gram |