culinaire
zaken
.nl
Aardappels met mosterdzaad en uien
(Urala Klangu (Tamil Nadu))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
2.75
25
4
3
2
2
1
1
1
0.50
0.34
-
gram
deciliter
blaadje
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
water
kerrie (blad)
olie ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
urad dal
ui ingrediënt info
mosterdzaad
tomaat ingrediënt info
zout
kurkuma (poeder)
peper (cayenne-) ingrediënt info
asafoetida
Voor-
berei-
ding
schil de uien, snij ze in vieren en in fijne schijven;
Bbeek de chilipepers in tweeën;
schil de aardappels en snij ze in dobbelstenen van 1 cm.;
hak de tomaat

groepeer de kruiden:
- mosterd, urad dal en chillies
- zout, kurkuma, cayennepeper
Berei-
ding
Verhit de olie in de wok boven middelhoog vuur. Wanneer hij heet is: mosterd, urad dal en chillies toevoegen.
Roer tot de mosterdzaadjes opspringen en de urad dal rood wordt (kwestie van seconden!!).
De kerriebladeren (indien verkrijgbaar) toevoegen en een/twee keer roeren.
De uien toevoegen. Roerbakken tot de uien net aan de randen beginnen te bruinen.
Zout, kurkuma en cayennepeper toevegen. 5 seconden roeren.

Aardappels toevoegen en een minuut roerbakken.
Tomaat en asafetida toevoegen, en weer een minuut roerbakken.

Voeg ongeveer 275 milliliter water toe, en breng dit aan de kook.

Dek de wok af, draai het vuur terug naar middelmatig en laat het nogal hevig koken: ± 10 minuten of totdat de aardappels beetgaar zijn en het water is opgenomen. Eventueel vuur bijstellen.

Haal het deksel van de wok. Roerbak de aardappels op middellaag vuur voor 4-5 minuten, om een rijke rood-gele kleur te krijgen.
Voedings-
waarde
Energie692 KiloJoules
165 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
4 gram
3 gram