culinaire zaken .nl |
griekse salade 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 25 3 3 3 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram gram stuks eetlepel theelepel stuks theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
feta olijf (zwart) tomaat (vlees-) olie (olijf-) sap (citroen-) ui oregano paprika (groen) komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Komkommer schillen en in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bereiden: Over diep bord komkommer, tomaat, paprika en ui verdelen. Bestrooien met zout en peper. Citroensap erover sprenkelen. 3 eetlepels olie erover verdelen. Plak feta op salade leggen en de rest van de olie erover gieten. Feta bestrooien met oregano. Olijven (6 stuks) over salade verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1353 KiloJoules 322 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 8 gram 3 gram |