culinaire zaken .nl |
Rijstsalade 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Combi-magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 5 4 1 - |
gram gram eetlepel eetlepel bosje naar smaak |
rijst kaas (oud) olie (olijf-) peterselie (vers) basilicum (vers) peper | ||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Doe de rijst in een grote kom, laat iets afkoelen, maak de korrels los met een vork of met de hand en schep er de basilicum, de peterselie, de kaas en wat peper door. Giet er de olie over en schep nogmaals goed door. Laat de afgedekte salade bij voorkeur een nacht rusten. Schep de andere dag nogmaals goed door en garneer met spanen oude kaas die met een dunschiller van een stuk kaas worden geschaafd. Of strooi er wat geraspte kaas over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1879 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 12 gram 1 gram |