culinaire
zaken
.nl
Inktvissalade
(Octapo di wrasto)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
2
2
2
1
-
kilogram
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
inktvis (diepvries)
olie (olijf-) ingrediënt info
citroen
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
oregano (gedroogd) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De inktvis in ongeveer 4 uur laten ontdooien.
Dan de inktvis schoonmaken.
Dan de inktvis in ringen of repen van 5 cm snijden.
In pan met ruim kokend waer de inkvis in 10 minuten zachtjes gaar koken.
Berei-
ding
Intussen citroen uitpersen (6 eetlepels).
Knoflook pellen en boven een kom uitpersen.

Citroensap en olijfolie erdoor kloppen
Oregana en zout er door heen roeren.

In zeef inktvis laten uitlekken.
Intkvis door de saus roeren.

Minstens 4 uur afgedekt in koelkast zetten.

Inkvis op platte schaal leggen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie699 KiloJoules
166 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
2 gram
1 gram