culinaire zaken .nl |
Inktvissalade (Octapo di wrasto) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:00 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 2 2 2 1 - |
kilogram eetlepel stuks teentje eetlepel eetlepel naar smaak |
inktvis (diepvries) olie (olijf-) citroen knoflook peterselie (vers) oregano (gedroogd) zout | ||
Voor- berei- ding |
De inktvis in ongeveer 4 uur laten ontdooien. Dan de inktvis schoonmaken. Dan de inktvis in ringen of repen van 5 cm snijden. In pan met ruim kokend waer de inkvis in 10 minuten zachtjes gaar koken. | |||
Berei- ding |
Intussen citroen uitpersen (6 eetlepels). Knoflook pellen en boven een kom uitpersen. Citroensap en olijfolie erdoor kloppen Oregana en zout er door heen roeren. In zeef inktvis laten uitlekken. Intkvis door de saus roeren. Minstens 4 uur afgedekt in koelkast zetten. Inkvis op platte schaal leggen. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 699 KiloJoules 166 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 2 gram 1 gram |