culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade 3 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 6 3 3 3 3 1 - - |
kilogram deciliter stuks eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel bouillon augurk azijn ui (bos-) olie yoghurt mosterd peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil gaar, laat ze iets afkoelen en pel ze. Maak, terwijl de aardappelen koken, de dressing in een grote kom door de warme bouillon, de azijn, de mosterd en wat zout en peper doorelkaar te roeren. Klop er dan de olie en de umer door. Snij de nog warme aardappelen in niet te kleine blokjes en schep ze door de dressing. Snij de bosuitjes in ringetjes en schep ze door de aardappelsalade. Laat de aardappelsalade bij voorkeur een nacht op een koele plaats staan om de smaken goed te laten intrekken. Schep kort voor het serveren nogmaals om en proef of er nog wat zout, peper en/of azijn bij moet. Garneer met waaiertjes augurk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1279 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 6 gram 8 gram |