culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade 3
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
6
3
3
3
3
1
-
-
kilogram
deciliter
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bouillon
augurk ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
yoghurt
mosterd
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil gaar, laat ze iets afkoelen en pel ze.
Maak, terwijl de aardappelen koken, de dressing in een grote kom door de warme bouillon, de azijn, de mosterd en wat zout en peper doorelkaar te roeren.
Klop er dan de olie en de umer door.
Snij de nog warme aardappelen in niet te kleine blokjes en schep ze door de dressing.
Snij de bosuitjes in ringetjes en schep ze door de aardappelsalade.
Laat de aardappelsalade bij voorkeur een nacht op een koele plaats staan om de smaken goed te laten intrekken.
Schep kort voor het serveren nogmaals om en proef of er nog wat zout, peper en/of azijn bij moet.
Garneer met waaiertjes augurk.
Voedings-
waarde
Energie1279 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
6 gram
8 gram