culinaire zaken .nl |
Tuinbonen Cheribon (Tuinbonen met paprika en gehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram pot stuks theelepel stuks theelepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) boon (tuin-,pot) paprika (rood) komijn ui trassi knoflook zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. We gebruiken een rode of groene paprika, die we in blokjes snijden. Fruit in wat olie de ui, trassi, knoflook en de blokjes paprika. Dan het gehakt erbij tot het bruin en rullig is. Doe er dan de bonen bij en kruid af naar eigen smaak. Worden verse tuinbonen gebruikt, dan eerst gaarkoken en uit laten lekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 464 KiloJoules 110 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 5 gram 2 gram |