culinaire zaken .nl |
Toemis Tahoe Tauge Dan Oedang (Gebakken tahoe met tauge en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 100 24 3 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.25 0.25 - |
gram deciliter gram gram stuks stuks stuks teentje stuks schijf bosje theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
tauge olie garnaal (Hollands,gepeld) boter (bak-) ui (sjalot) peper (rood) salam (blad) knoflook peper (groen) laos (vers) selderij (blad-) trassi prei tahoe asem (water) suiker zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken sjalotjes of uien. We gebruiken 5 takjes selderie. Snij de tahoe in dobbelsteentjes en bak ze in hete olie tot ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken en doe ze op een schaaltje. Snij de sjalotten of uien en knoflook erg fijn. Ontpit de lomboks of eventueel 1 rode en 1 groene paprika en snij ze fijn. Fruit dan de sjalotten, knoflook, lomboks of paprika met de trassie, asem en zout in de boter en voeg het schijfje laos en de salam toe. Schenk er 1 deciliter heet water bij en laat het 3 minuten op een laag pitje sudderen. Maak de tauge schoon en roer ze met de suiker door het mengsel. Was de selderie en prei en snij dit ook fijn. Voeg ze met de gekookte garnalen en de tahoe aan het gerecht toe en meng alles goed door elkaar. Voeg desgewenst nog wat heet water toe want het mag niet te droog worden. Nog 3 minuten stoven met het deksel op de pan. Opdienen als bijgerecht met bijvoorbeeld frikadel pan, verse komkommer en kroepoek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1305 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 2 gram |