culinaire
zaken
.nl
Toemis Tahoe Tauge Dan Oedang
(Gebakken tahoe met tauge en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
100
24
3
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
0.25
0.25
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
schijf
bosje
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
boter (bak-)
ui (sjalot) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
laos (vers)
selderij (blad-)ingrediënt info
trassi
prei
tahoe
asem (water) ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
We gebruiken sjalotjes of uien. We gebruiken 5 takjes selderie.

Snij de tahoe in dobbelsteentjes en bak ze in hete olie tot ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken en doe ze op een schaaltje. Snij de sjalotten of uien en knoflook erg fijn. Ontpit de lomboks of eventueel 1 rode en 1 groene paprika en snij ze fijn. Fruit dan de sjalotten, knoflook, lomboks of paprika met de trassie, asem en zout in de boter en voeg het schijfje laos en de salam toe. Schenk er 1 deciliter heet water bij en laat het 3 minuten op een laag pitje sudderen. Maak de tauge schoon en roer ze met de suiker door het mengsel. Was de selderie en prei en snij dit ook fijn. Voeg ze met de gekookte garnalen en de tahoe aan het gerecht toe en meng alles goed door elkaar. Voeg desgewenst nog wat heet water toe want het mag niet te droog worden. Nog 3 minuten stoven met het deksel op de pan. Opdienen als bijgerecht met bijvoorbeeld frikadel pan, verse komkommer en kroepoek.
Voedings-
waarde
Energie1305 KiloJoules
311 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
2 gram