culinaire zaken .nl |
Toemis Tahoe (Gebakken tahoe met gekruide groente, kip en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 100 100 100 4 2 2 2 1 1 - - |
deciliter gram gram gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
water kip peultjes garnaal (Hollands,gepeld) tauge ui tahoe selderij (blad-) peterselie (vers) olie (zonnebloem-) ketjap (manis) peper zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in stukjes gesneden. De uien worden gesnipperd. De selderij en peterselie worden gehakt. Snij de tahoe in dobbelsteentjes en bak die in olie. Laat de stukjes daarna goed uitlekken. Fruit de gesnipperde ui en voeg de garnalen, kip, selderij, peterselie, peultjes, ketjap, water, peper en zout toe. Laat het geheel gaar koken. De groenten moeten knapperig blijven. Voeg als laatste de blokjes tahoe toe en dien op wanneer de tahoe door en door warm is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 690 KiloJoules 164 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 17 gram 4 gram |