culinaire
zaken
.nl
Toemis Oedang Dan Boontjes
(Garnalen met boontjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
300
250
8
6
3
3
3
2
2
2
2
1
0.50
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
stuks
gram
teentje
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
santen ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
boon (sperzie-,vers)
sap (citroen-)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
salam (blad)
trassi
laos (poeder)
Berei-
ding
We gebruiken dunne santen en de tomaten worden ontveld en in parten gesneden.

Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe even omscheppen. Snij de lomboks schuin in stukjes van 2.5 centimeter. Snij de boontjes en lenteuitjes (prei) in stukjes van 2.5 centimeter. Roerbak gedurende 2 minuten de boontjes en lomboks in de hete olie. Voeg de lenteuitjes, uitgeperste knoflook, trassi, laos en javaanse suiker toe. Schep alles goed om en doe dan de santen en salam erbij. Laat alles gedurende 5 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de garnalen toe. Omscheppen en de salam verwijderen. Opdienen in een voorverwarmde schaal. Als garnering de parten tomaat erbij.
Voedings-
waarde
Energie2144 KiloJoules
510 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
23 gram
3 gram