culinaire zaken .nl |
Toemis Oedang Dan Boontjes (Garnalen met boontjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 300 250 8 6 3 3 3 2 2 2 2 1 0.50 |
deciliter gram gram theelepel stuks stuks stuks gram teentje eetlepel stuks stuks theelepel theelepel |
santen garnaal (Hollands,gepeld) boon (sperzie-,vers) sap (citroen-) ui (voorjaars-) peper (rood) peper (groen) suiker (Javaans) knoflook olie (zonnebloem-) tomaat salam (blad) trassi laos (poeder) | ||
Berei- ding |
We gebruiken dunne santen en de tomaten worden ontveld en in parten gesneden. Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe even omscheppen. Snij de lomboks schuin in stukjes van 2.5 centimeter. Snij de boontjes en lenteuitjes (prei) in stukjes van 2.5 centimeter. Roerbak gedurende 2 minuten de boontjes en lomboks in de hete olie. Voeg de lenteuitjes, uitgeperste knoflook, trassi, laos en javaanse suiker toe. Schep alles goed om en doe dan de santen en salam erbij. Laat alles gedurende 5 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de garnalen toe. Omscheppen en de salam verwijderen. Opdienen in een voorverwarmde schaal. Als garnering de parten tomaat erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2144 KiloJoules 510 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 23 gram 3 gram |