culinaire zaken .nl |
Telor Stenga Radja (Halve gevulde eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 6 2 1 1 1 1 |
gram stuks eetlepel teentje stuks theelepel theelepel |
gehakt (half-om-half) ei (kip) selderij (blad-) knoflook ui komijn trassi | ||
Berei- ding |
De grote ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De selderij wordt fijngesneden. Snij de eieren overlangs doormidden en verwijder het eigeel (apart leggen). Fruit in wat olie de trassi, knoflook en ui. Doe dan het gehakt en de selderij erbij. Laat het gehakt goed bruin worden onder toevoeging van de kruiden. Haal alles van het vuur en laat het afkoelen. Meng nu het eigeel er doorheen. Vul de halve eieren met het mengsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1373 KiloJoules 327 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 21 gram 1 gram |