culinaire
zaken
.nl
Telor Masak Bali
(Eieren in gekruide saus uit Bali)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
4
2
1
1
1
1
1
1
deciliter
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
water
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
trassi
sambal oelek
azijn ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De grote uien worden fijngesneden.

Bak de gepelde eieren even wat aan in olie en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de uien, knoflook, wat sambal en de trassi. Dan de azijn, water, ketjap en wat zout toevoegen. Zet het vuur laag en doe de eieren erbij. Door laten sudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is. De eieren kunnen natuurlijk weer gehalveerd worden.
Voedings-
waarde
Energie387 KiloJoules
92 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
8 gram
1 gram