culinaire zaken .nl |
Telor Masak Bali (Eieren in gekruide saus uit Bali) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 4 2 1 1 1 1 1 1 |
deciliter stuks stuks stuks teentje eetlepel theelepel theelepel eetlepel |
water ei (kip) ui salam (blad) knoflook ketjap (manis) trassi sambal oelek azijn | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De grote uien worden fijngesneden. Bak de gepelde eieren even wat aan in olie en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de uien, knoflook, wat sambal en de trassi. Dan de azijn, water, ketjap en wat zout toevoegen. Zet het vuur laag en doe de eieren erbij. Door laten sudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is. De eieren kunnen natuurlijk weer gehalveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 387 KiloJoules 92 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 8 gram 1 gram |