culinaire zaken .nl |
Telor Dadar Padang (Omelet uit Padang) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 3 2 2 1.50 1 0.50 - - |
stuks eetlepel gram eetlepel stuks theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
ei (kip) olie (zonnebloem-) suiker (Javaans) bieslook (vers) tomaat sambal oelek ui komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
De grote ui wordt gesnipperd. De tomaten worden ontveld. Roer de eieren los en voeg 3 eetlepels water, wat zout, suiker en verse peper toe. Klop het mengsel vlak voor het gebruik even luchtig op. Meng in een kom de ui met sambal en fijngesneden bieslook. Doe de helft van het eimengsel in de pan en strooi de helft van het uimengsel er zo gelijkmatig overheen. Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan totdat de bovenkant van de omelet gestold is. Keer met behulp van het deksel, de omelet om. Zet het vuur uit en laat de omelet nog 1 minuut in de pan. Rol de omelet op en snij hem schuin in repen van 5 centimeter. Bak de tweede omelet op dezelfde manier. Garneer de schaal met omelet met bloemen van tomaten en waaiers van stukken komkommer. Als saus voor de omelet: 2 eetlepels chinese chilisaus met 1 eetlepel ketjap vermengd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 921 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 10 gram 2 gram |