culinaire zaken .nl |
Telor Dadar Issi Bandoeng (Omelet met gehakt uit Bandoeng) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 2 1 1 1 0.50 0.50 0.25 - - |
gram stuks theelepel teentje stuks theelepel eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) ei (kip) djahe knoflook ui trassi selderij (blad-) komijn prei zout peper | ||
Berei- ding |
De eieren worden geklutst. De ui, prei en selderij worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken hoh gehakt. Maak van het ei niet al te grote omeletten en leg ze op een platte schaal. Fruit in wat olie de ui, knoflook, prei en selderij. Doe er dan het gehakt bij en maak af met de kruiden. Roer af en toe door totdat het gehakt goed bruin is. Vul de omeletten met het gehakt en vouw de omeletten dicht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1277 KiloJoules 304 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 18 gram 1 gram |