culinaire zaken .nl |
Telor Besengek (Eieren in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 4 2 2 1 1 1 1 1 - |
deciliter stuks theelepel theelepel theelepel stuks theelepel stuks teentje naar smaak |
santen ei (kip) ketoembar sap (citroen-) komijn peper (rood) kurkuma (poeder) ui knoflook zout | ||
Berei- ding |
De lombok en de grote ui worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken dunne santen. Pel de eieren en kneus ze iets. Fruit in wat olie de ui, knoflook en de rest van de kruiden. Doe er dan de santen bij en als laatste de citroensap. Dan de eieren erbij en op een klein vuur alles goed laten indikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 894 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 9 gram 2 gram |